TMA talentenradar
 
 

Talenten zijn de unieke bouwstenen van een persoon!

 

  

 
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
     

 

TMA Methode


"Mensen functioneren het best en leren het snelst als de omgeving waarin zij werken goed aansluit bij hun persoonlijke drijfveren en talenten." 

 

TMA staat voor Talenten Motivatie Analyse en is een geheel aan methoden voor het (online) meten van talenten en drijfveren, competenties en het leggen van relaties hiertussen. Talenten zijn positief geformuleerd gedrag en zegt wat over je voorkeursgedrag in situaties. Als onderdeel van loopbaanbegeleiding of coaching kunnen een aantal TMA instrumenten ingezet worden. Deze instrumenten geven meer inzicht in wie je bent en wat je kan.

Er zijn de volgende voor particulieren interessante TMA instrumenten:

 

TMA talentenanalyse
De TMA talentenanalyse is een objectief en diepgaand meetinstrument om 22 drijfveren en 44 talenten van een persoon in kaart te brengen. De rapportage van de talentenanalyse is zoveel mogelijk uitgeschreven in positieve talent bewoordingen en zegt ook over iemands voorkeursgedrag. In de rapportage wordt ook inzicht gegeven in iemands kwaliteiten en valkuilen, ideale werkomgeving en voorkeuren in management, effectief communicatie gedrag en leer- en ontwikkelstijl. De talentenanalyse zegt ook iets over de ontwikkelbaarheid van competenties. 

 

Cognitieve capaciteiten analyses
De TMA methode heeft zes cognitieve capaciteitenanalyses: De analyses “logisch figuurlijk inzicht, logisch taal inzicht, logisch cijfermatig inzicht” geven een globaal inzicht in het capaciteitenniveau van de kandidaat: MBO/HBO/WO). Daarnaast zijn er nog 3 specifieke analyses: rekenen, technisch inzicht en controleren die inzicht geven in deze specifieke deelgebieden.

 

Persoonlijke interesse analyse / Beroepen test
De persoonlijke interesse analyse zegt iets over welke beroepssectoren en beroepen interessant zijn voor iemand. De TMA methode koppelt de beroepssectoren aan de Europese databank voor beroepen.

 

Neem contact op met Stierhout Coaching om te bespreken wat TMA voor jouw kan betekenen. 

 

Privacy verklaring       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    Telefoon 06 - 1474 80 02